[FOTO] O comoară ascunsă din Caraş-Severin, cel mai romantic loc din România

Tunelul Iubirii din Caraş-severin, pe lista Redescoperă Europa. Obiectivul a fost inclus de Parlamentul European pe lista celor 28 de obiective ascunse ce merită vizitate măcar o dată în viaţă.

 

Fiecare ţară din Uniunea Europeană are un loc magic, necunoscut chiar şi de proprii locuitori. Pe acest principiu a mers Parlamentul European care a publicat recent în cadrul proiectului “Rediscover Europe” o listă cu 28 de locuri din Europa de care puţini turişti au auzit. Mai mult, locurile sunt neştiute chiar şi de locuitorii ţării respective.

Pe locul 19 se află un loc misterios până şi pentru români. Tunelul iubirii de pe calea ferată dintre Băuţar şi Caransebeş în Caraş-Severin. “Poate o cale ferată abandonată să fie romantică? Românii spun că da, numesc acest loc Tuneul Iubirii şi-l declară cel mai romantic din ţară”. Aşa este descris locul magic din Caraş-Severin pe foursquare, o retea de socializare cu peste 50 de milioane de utilizatori. O boltă de copaci lăsată să crească în voie face din acest loc un peisaj unic în România.

“Tuneul Iubirii” din Caraş-Severin, aflat pe aliniamentul unei foste căi ferate deschisă în 1908, aminteşte de “Pasajul Îndragostiţilor” din Ucraina şi merită vizitat indiferent de anotimp. Se află pe fosta ruta de cale ferată Caransebeş – Băuţar unde puţini români ştiu să ajungă.

Această minune naturală se află la jumătatea distanţei dintre localităţile cărăşene Obreja şi Glimboca şi este accesibilă turiştilor din două locuri: pe un drum de care direct din DJ 68 Caransebeş-Oţelu-Roşu sau cu autovehiculul, din şosea la 50 de metri până la trecerea la nivel cu calea ferată interoperabilă, aflată pe raza Regionalei CFR Timişoara şi scoasă la licitaţie de Compania CFR SA.

În lista celor 28 de comori ascunse ale Europei mai găsiţi: Lacul Morskie Oko din oraşul polonez Zakopane, Giant’s Causeway – un obiectiv ce constă în aproximativ 40.000 de coloane de bazalt interconectate, situat în partea de nord-est a Irlandei de Nord sau insula Inishbofin din aceeași țară. Mai puteți vizita Louisiana Museum of Modern Art din Danemarca, castelul de nisip Lappeenranta Soikoon din Finlanda sau parcul naţional De Hoge Veluwe din Olanda. Lista de recomandări mai cuprinde Le Lac-d’Issarlès din Franţa, castelul Gyula din Ungaria, buncărul sovietic secret din oraşul Līgatne din Letonia și muzeul Skoda din Republica Cehă.

Anul trecut, Parlamentul European a alcătuit pentru prima oară lista “comorilor ascunse” ale UE, România fiind prezentă atunci cu Transfăgărăşanul.

Lista completă a recomandărilor PE poate fi consultată pe site-ul aplicației Foursquare (https://foursquare.com/europarl_en/list/rediscover-europe-2014).

Sursa: telegrafonline.ro

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles