Petrolul calificat in semifinalele Cupei RomanieiPetrolul Ploieşti s-a calificat în semifinalele Cupei României-Timişoreana la fotbal, în urma unei victorii venite după prelungiri în faţa formaţiei FC Vaslui, cu scorul de 4-2 (1-1, 2-2), miercuri seara, 4 decembrie, pe stadionul ”Ilie Oană”, în sferturile de finală ale competiţiei.

Deţinătoarea trofeului a dominat meciul, dar a fost condusă în două rânduri de vasluieni, fundaşul polonez Piotr Celeban marcând de două ori (27, 70), din centrările lui Lucian Sânmărtean. Spaniolul Walter Fernandez (37) a egalat pentru ploieşteni prima oară, iar Ovidiu Hoban (90+3) a trimis meciul în prelungiri, după golul marcat în ultimele secunde ale timpului adiţional dictat de arbitru, în care inclusiv portarul Mircea Bornescu se afla în careul oaspeţilor.

Petroliştii au prins aripi, iar oaspeţii au acuzat şocul, astfel că echipa lui Cosmin Contra a mai punctat de două ori în prelungiri, prin fundaşul portughez Geraldo Alves (99), în urma unui corner, şi prin brazilianul Romario Pires (103), cu un şut din afara careului.

Arbitru: Pavel Cristian Balaj (Baia Mare); arbitri asistenţi: Valentin Avram (Bucureşti), Vladimir Urzică (Piatra Neamţ); arbitru de rezervă: George Rădulescu (Bucureşti)

Observatori: Corneliu Fecioru (Bucureşti) – CCA, Paul Cazan (Bucureşti) – FRF. Sursa: Agerpres