Mii de sancțiuni și sute de permise de conducere au fost reținute

                  Polițiștii au desfășurat în zilele de 7 și 8 iunie, o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane, precum și autovehiculele special destinate transportului de elevi.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate peste 6.500 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute 372 de permise și au fost retrase 149 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul acțiunii au fost constatate 82 de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, din care 18 cazuri de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența alcoolului.

Astfel, un bărbat care transporta persoane cu un microbuz, în județul Argeș, a fost testat cu aparatul etilotest și s-a constatat că se afla sub influența alcoolului – 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional și, ca măsură complementară, s-a dispus reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile, se precizează într-un comunicat de la IGPR.

De același autor

Related Articles