Muntele Mic s-a lăsat cucerit de alergători și cicliști

496

UPDATE:

Clubul Sportiv Tibiscus a organizat concursul de alergare montană şi ciclism individual Muntele Mic Vertical Race, ediția a 2-a, în zona Muntele Mic (între satul Borlova şi staţiunea Muntele Mic), la startul lui fiind prezenți peste 130 de sportivi.

Evenimentul a cuprins 2 curse distincte  destinate iubitorilor de mişcare în aer liber şi iubitorilor de munte: proba de alergare pe un traseu în lungime de 6km cu 1000m diferenţă de nivel, care porneşte de la baza fostului Telescaun şi se termină sus la crucea de pe Muntele Mic și o probă de ciclism pe un traseu în lungime de 24km cu startul de la ieşirea din satul Borlova şi sosirea sus pe munte în staţiunea Muntele Mic.

Rezultate:

Alergare – Open Masculin

Locul I: IONUT-SEBASTIAN MARAN (45.24)

Locul II: VIKTOR MANOILA (50.19)

Locul III: IULIAN MARDAN (51.50)

Alergare – Open Feminin

Locul I: LARISA CORNELIA PEIA (1.04.12)

Locul II: VIVIANA SANDRA (1.06.17)

Locul III: ADINA TIPEI (1.07.28)

Ciclism – Masculin 19-29 Cursiera

Locul I: SERGIU PARASCHIVU (1.10.18)

Locul II: OVIDIU FICLENESCU (1.11.54)

Locul III: ADRIAN BLAGOESCU (1.14.28)

Ciclism – Masculin 30+ Cursiera

Locul I: ALEXANDRU PULPA (1.11.59)

Locul II: GEORGE RADU (1.12.11)

Locul III: BOGDAN NĂDĂŞTEAN (1.12.17)

Ciclism – General Feminin Cursiera

Locul I: RALUCA ZVÂNCĂ (1.51.21)

Locul II: VALENTINA PAVĂL (1.59.07)

Ciclism – Masculin MTB

Locul I: TIZIANO BALIA (1.25.20)

Locul II: GERGO KOVACS (1.32.10)

Locul III: OVIDIU PINTEA (1.48.55)

Ciclism – General Feminin MTB

Locul I: MIHAELA BRECICA (2.28.21)

King of the mountain (alergare): IONUT-SEBASTIAN MARAN (45.24)

Queen of the mountain (alergare): LARISA CORNELIA PEIA (1.04.12)

King of the mountain (ciclism): SERGIU PARASCHIVU (1.10.18)

Sergiu Paraschivu din Reșița, cel care s-a impus în proba de ciclism ne-a declarat:

”A fost un concurs pe gustul meu. Mereu am căutat astfel de probe, iar de data aceasta am fost și într-o formă destul de bună. Una peste alta și numărul de concurs care este ziua mea de naștere (29) mi-a ținut noroc și am reușit sa câstig tricoul cu buline atât de vânat”.

Queen of the mountain (ciclism): RALUCA ZVÂNCĂ (1.51.21)

Toți participanții la Muntele Mic Vertical Race, fie ei sportivi, susținători ori organizatori, au avut astfel ocazia să alerge, să pedaleze ori să se bucure de primăvară și să admire peisajele extraordinare.

Cu toții au avut parte de locuri inedite, peisaje colorate, mai ales multă voie bună, oameni cu suflet care au pus umărul ca desfășurarea competiției să fie cât mai bună. Plus închiderea circulației rutiere pe traseul de ciclism, ceea ce a conferit un grad ridicat de încredere participanților.

”Muntele Mic s-a lăsat cucerit de alergători și bicicliști, au fost mulți participanți care ne-au mulțumit numeric și calitativ. Au fost sportivi din Timișoara, Reșița, Caransebeș, din toată zona Banatului, dar am avut și din București,din județele Sibiu, Mehedinți,Brașov, Argeș. Cam 130-140 de alergători și cicliști. Cei mai buni și-au luat partea și au fost răsplătiți pentru meritele lor. A fost foarte frumos, foarte bine organizat, a fost un eveniment reușit.  La anul încercăm să facem concursul pe parcursul celor două zile, deoarece sunt concurenți care doresc să participe în ambele probe, a spus Marius Karnyanszky, președintele Clubului Sportiv Tibiscus Timișoara.

Sportivii au declarat la final că a fost greu dar excelent. Efortul concursului a fost permanent compensat de peisajul superb și de oamenii aflați pe traseu care au încurajat în permanență și au dat la nevoie o mână de ajutor celor aflați în dificultate.

Pe traseu, sportivii au avut parte de apă, fructe, dulciuri și sucuri, toți finaliștii au primit o brățară inscripționată, iar după concurs toți participanții au avut parte de o masă caldă oferită de organizatori.

Clubul Sportiv Tibiscus Timișoara mulțumește tuturor participanților, tuturor voluntarilor și nu în ultimul rând sponsorilor și partenerilor: Dunca Expediții, EchipMont, Bellotto, Santini Cosmetic, Forbes The Best, Serviciul Salvamont Caraș-Severin, SDM Timișoara, Asociația Munții Țarcu, Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Turnu Ruieni, Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură, Inspectoratul de Poliție și Inspectoratul de Jandarmi Caraș-Severin, Asociația Reșița Europeană, Federația Română de Ciclism, Direcția Județeană de Tineret și Sport Caraș, Restaurantul “La Căldare”, Asociațiile Alergotură și Atletic Club Maraton Timișoara.

sursa foto: CS Tibiscus Timișoara

Cristina Corocan

——————————————————————-

Clubul Sportiv Tibiscus organizează sâmbătă, 10 iunie concursul de alergare şi ciclism Muntele Mic Vertical Race, editia a 2-a.

Concursul se va desfăşura în zona Muntele Mic (între satul Borlova şi staţiunea Muntele Mic), la startul lui fiind aşteptaţi peste 150 de sportivi.

Descoperă marile frumuseți ale Muntelui Mic

Evenimentul va cuprinde două curse distincte destinate iubitorilor de mişcare în aer liber şi iubitorilor de munte

Alergare: un traseu în lungime de 6km cu 1000m diferenţă de nivel, care porneşte de la baza fostului Telescaun şi se termină sus la crucea de pe Muntele Mic.

Ciclism: un traseu în lungime de 24km cu startul de la ieşirea din satul Borlova şi finish-ul sus pe munte în staţiunea Muntele Mic.

 

”Prin intermediul Muntele Mic Vertical Race dorim să încurajăm cât mai multă lume să practice mişcarea în aer liber, concursul desfăşurându-se într-o zonă montană de o frumuseţe aparte. Există deja o comunitate tot mai numeroasă a celor pasionaţi de alergare montană. Alergarea este unul din cele mai simple sporturi, nu este costisitor şi poate fi practicat la orice vârstă, indiferent de condiţia socială sau materială. Iar şoseaua care urcă până sus în statiunea Muntele Mic oferă una din cele mai frumoase căţărări pentru pasionatii de ciclism”, a declarat președintele Clubului organizator, Marius Tiberiu Karnyanszky.

În vederea bunei desfăşurări a probei de ciclism, circulaţia rutieră va fi închisă pe DJ608A, pe tronsonul ieşire sat Borlova- staţiune Muntele Mic în intervalul orar 10-14.

Pregăteşte-te pentru Muntele Mic Vertical Race, vino în 10 Iunie să alergi sau să pedalezi şi să te bucuri de peisajele extraordinare şi să îi încurajezi pe concurenți. Vei descoperi locuri inedite, peisaje colorate şi mai ales multă voie bună.

sursa foto:banatepic.ro, banatazi