cei mai buni fotbalisti romani in 2013Mijlocaşul Alexandru Bourceanu, căpitanul echipei Steaua Bucureşti, a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului 2013, marţi seara, în cadrul Galei Fotbalului Românesc, organizată de Clubul Sportiv al Jurnaliştilor (CSJ) şi Asociaţia Fotbaliştilor Români (AFR), la clubul Ambasad’or din Otopeni, în timp ce Laurenţiu Reghecampf, care a condus Steaua spre titlul de campioană, a fost desemnat cel mai bun antrenor.

Bourceanu a fost la concurenţă cu Alexandru Maxim (VfB Stuttgart) şi portarul Costel Pantilimon (Manchester City), în timp ce Laurenţiu Reghecampf i-a avut contracandidaţi pe Cosmin Contra (Petrolul Ploieşti) şi pe Cristian Pustai (Pandurii Târgu Jiu).

Titlul de cel mai bun portar i-a revenit lui Ciprian Tătăruşanu (Steaua), cel mai bun fundaş a fost declarat colegul său Florin Gardoş, premiul pentru cel mai bun mijlocaş i-a fost acordat lui Ovidiu Hoban (Petrolul Ploieşti), în timp ce Szabolcs Szekely (ACS Poli Timişoara) a fost recompensat cu titlul de cel mai bun atacant. Syekely a fost preferat celorlalţi 2 nominalizaţi, Raul Rusescu şi Claudiu Keşeru, iar Hoban lui Alexandru Maxim (Stuttgart) şi Constantin Budescu (Astra Giurgiu).

De menţionat că fostul stelist Vlad Chiricheş (Tottenham), nominalizat pentru premiul acordat celui mai bun fundaş al anului, alături de Iasmin Latovlevici, nu a obţinut în final niciun premiu.

Brazilianul Eric de Oliveira (Pandurii Tg. Jiu) şi-a adjudecat titlul de cel mai bun jucător străin din Liga I, depăşind concurenţa formată din Deyvidas Matulevicius (Pandurii) şi Federico Piovaccari (Steaua).

Tânărul de 18 ani Dorin Rotariu (Dinamo) a fost desemnat revelaţia anului, la concurenţă cu Gabriel Iancu (Steaua) şi Andrei Ciolacu (Rapid).

Istvan Kovacs (Carei) a fost ales arbitrul anului 2013 în România, fiind preferat celorlalţi doi nominalizaţi – Alexandru Tudor şi Cristian Balaş.

Dacă Marian Condescu (Pandurii) a primit premiul pentru cel mai bun preşedinte de club al anului, titlul de investitorul anului i-a revenit lui Ionuţ Negoiţă (Dinamo).

Premiul de cel mai bun impresar a fost acordat Anamariei Prodan Reghecampf.

Cea mai bună emisiune sportivă a fost desemnată ”Digi Sport Special”, realizată de Vali Moraru, în timp ce Gabi Safta (Radio GSP) a fost premiat cu titlul de cel mai bun ziarist/comentator/analist.

Premii de excelenţă pentru întreaga carieră au primit atacantul Ionel Dănciulescu (Dinamo), care va atârna în iarnă ghetele în cui, şi Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, care s-a aflat timp de 16 ani în fruntea forului naţional.

Printre cei care au efectuat premierile s-au aflat Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, Horia Ivanovici şi Silviu Prigoană. Sursa: Agerpres