Legea prevenţiei: Contravenientul, avertizat şi iertat o singură dată de inspectorii Fiscului ori ai Inspecției Muncii

Legea prevenţiei – mană cerească pentru agenţii economici. Contravenientul va beneficia de prevenţie o singură dată în termen de trei ani de la data aplicării avertismentului de către organele de control.

Inspectorii Fiscului ori cei ai Inspecției Muncii nu vor mai aplica amenzi la prima constatare a unei fapte care constituie contravenție, astfel încât o firmă găsită cu nereguli în timpul unui control va avea la dispoziţie 90 de zile pentru a-şi remedia problemele. Documentul include aproximativ 300 de contravenţii pentru care companiile nu vor fi direct amendate, ci doar avertizate, în primă fază, spune preşedintele Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi, Robert Aurelian Şova:

Concret, inspectorii de stat nu vor mai putea aplica amenzi la prima constatare a unei fapte, însă doar cu condiţia ca aceasta să fie una de natură contravenţională şi nu penală. Pentru faptele care constituie contravenţii şi sunt prevăzute de anumite acte normative, va fi acordat contribuabililor un termen în care aceştia vor putea să corecteze neregulile constatate și să se conformeze dispozițiilor legale. Agenţii economici spun că este o lege de mult aşteptată şi binevenită, care le permite să lucreze în siguranţă şi fără a mai avea temeri că au greşit în întocmirea documentelor:

Proiectul Legii prevenției, urmează să fie aprobat săptămâna aceasta de Executiv.

Sursa foto: ziarulfinanciar.ro

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles