La Radio România Cultural începe Săptămâna Nobel

Nobel prize ceremonyDe 15 ani, Radio România Cultural vă aduce informaţii în direct de la Stockholm şi vă introduce în culisele Săptămânii Nobel!

Şi anul acesta, prin vocea trimisului său special, Corina Negrea, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de ştiinţă din România, derularea săptămânii Nobel va putea fi urmărită în direct în emisiunile postului şi pe site-ul dedicaţ www.nobel.radiocultura.ro.

În perioada 5-12 decembrie, la Stockholm are loc ceea ce în mod tradiţional se numeşte Săptămâna Nobel – o serie de conferinţe de presă şi intervenţii publice susţinute de laureaţii Nobel ai fiecărui an.

În cursul acestei săptămâni va avea loc concertul Nobel, oferit în onoarea laureaţilor de fundaţia cu acelaşi nume, dar şi ceremonia decernării premiilor, programată în ziua de 10 decembrie, dată la care se comemorează dispariţia lui Alfred Nobel. Prezenţi în capitala Suediei, laureaţii premiilor pentru literatură, medicină sau fiziologie, chimie, fizică şi economie – domeniile pentru care premiile se acordă la Stockholm, vor participa la dineuri oferite de Casa Regală Suedeză, de instituţiile care nominalizează candidaţii – Academia Regală Suedeză de Ştiinţe, Academia Suedeză şi Institutul Karolinska, precum şi la o serie de întâlniri cu elevi ai unor licee din mai multe oraşe suedeze.

Într-un interval temporal mai scurţ în aceeaşi zi, pe 10 decembrie, capitala Norvegiei, Oslo, va găzdui tradiţionala ceremonie a decernării Premiului Nobel pentru Pace, dar la ora prânzului, cu trei ore înaintea ceremoniei de la Stockholm. Cu o zi mai devreme, în data de 9 decembrie, laureaţii Premiului Nobel pentru Pace vor susţine, conform tradiţiei, conferinţa de presă la sediul Institutului Nobel din Oslo. Seria de evenimente publice dedicate Premiului Nobel pentru Pace se va încheia în 11 decembrie, cu tradiţionalul concert oferit în onoarea laureaţilor.

Ascultătorii Radio România Cultural vor fi în permanenţă conectaţi prin transmisiunile de la faţa locului realizate de Corina Negrea pe tot parcursul Săptămânii Nobel, pe toate posturile naţionale şi regionale, inclusiv la Radio România Actualităţi.

Cele mai citite

Related Articles