Programul Naţional de Dezvoltare Locală, o “gură de oxigen” pentru comuna Eftimie Murgu

92

Pentru comunitatea locală a comunei Eftimie Murgu de pe Valea Almăjului, gura de oxigen o reprezintă Programul Naţional de Dezvoltare Locală, unde conducerea administraţiei publice a depus patru proiecte privind realizarea unor investiţii la nivelul comunei.

Este vorba de reabilitarea podului din centrul comunei, asfaltarea unor drumuri intravilane, reabilitarea şi dotarea şcolii, o şcoală aşa cum este a noastră care, în ciuda scăderii numărului de elevi la nivel naţional, se menţine aici, la Eftimie Murgu şi chiar pot spune că este de viitor! Avem însă nevoie de reabilitare şi dotare!Şi pentru că ne gândim la viitoru copiilor şi nepoţilor noştri, vrem să facem o bază sportivă prin care putem a le asigura debuşee prin sporţ prin toate aceste activităţi de recreere pe această bază sportivă. Sunt o persoană optimistă şi cred că 80 la sută va fi finanţat şi bineînţeles 100 la sută va fi finalizat!”, ne-a declarat Mihai Vlădia – primarul comunei Eftimie Murgu.

Pentru realizarea acestor proiecte este necesară cofinanţarea de la bugetul local

Bugetul local poate susţine aceste proiecte, pentru că avem la nivelul comunei cîţiva agenţi economici, câteva resurse, care alimentează bugetul local şi putem asigura cofinanţarea. Din acest punct de vedere, nu este o problemă!“, a precizat edilul-ţef al comunei de pe Valea Almăjului.

Paul-Sever SMADU