saci cerealePoliţiştii timişeni continuă verificarea operaţiunilor cu produse cerealiere şi de panificaţie. De la declanşarea acţiunii, la data de întâi septembrie, au fost controlate 500 de societăţi comerciale şi peste cinci mii de  mijloacele de transport. La nivelul judeţului Timiş s-au constatat 58 de infracţiuni şi au fost aplicate peste 4300 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare depăşeşte două milioane de lei.

Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor-şef Petre Tobă, la data de 1 septembrie au fost demarate, în toată ţara, controale pentru combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei, fiind efectuate controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie, vizate fiind inclusiv zonele în care se exportă cereale.

Astfel, peste 3400 de poliţişti de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Politie Transporturi Timişoara, au acţionat, în aceste trei luni de zile, sub coordonarea I.G.P.R., pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.