În urma Bursei locurilor de muncă aproape 200 de persoane au reușit să se angajeze

114

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă  a organizat în 7 aprilie Bursa generală a locurilor de muncă, la Caransebeș si Baile Herculane.

La Caransebeș, bursa a avut loc la Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă. La Băile Herculane întâlnirea dintre angajatori și șomeri la sediul Punctului de lucru al AJOFM Caraș-Severin.

Prezenţi la cele 2 burse au fost 36 agenţi economici, care au oferit un număr de 362 locuri de muncă.

Și la această ediţie, locurile de muncă au fost variate, acoperind domenii diferite de activitate. La bursa de la Caransebeș au predominat locurile de muncă în domeniul construcțiilor, iar la Băile Herculane, cele din domeniul hotelier. Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite posturi doar la Caransebeș: director producție, director calitate, inginer mecanic și inginer industrializarea lemnului.

Situaţia detaliată a organizării Bursei generale a locurilor de muncă din acest an este următoarea:

Caransebeș Băile

Herculane

TOTAL
Nr. agenţi economici contactați 25 38 63
Nr. agenţi economici participanţi 18 18 36
Nr. locuri de muncă oferite 74 288 362
Nr. persoane   participante 80 143 223
Nr. persoane selectate în vederea încadrării 16 98 114
Nr. persoane încadrate pe loc 2 58 60

Pe lângă cele 60 de persoane încadrate în ziua bursei, alte 131 de persoane au reușit să se angajeze. Două din Caransebeş şi 129 din Băile Herculane. Acestea au fost încadrate în muncă în decurs de o lună de la data desfășurării bursei.

Cele 2 persoane încadrate în muncă din Caransebeș au ocupat locuri de muncă de șofer autocamion și manipulant mărfuri. Persoanele încadrate în muncă din Băile Herculane au ocupat posturi în domeniul hotelier. Respectiv: ospătar – 17, femeie de serviciu – 15, lucrător comercial – 13, lucrător în bucătarie -13, asistent medical -9, recepționer hotel – 7, bucatar- 5 etc.)

În acest an, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin va mai organiza în data de 20 octombrie Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. În funcție de solicitările pieței muncii, vor putea fi organizate și alte burse ale locurilor de muncă.

Informații suplimentare pot fi obținute la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Reşiţa, str. Traian Lalescu nr 17, tel 0255/212160.

AJOFM Caraș-Severin