Selecţionata feminină de handbal a României a fost învinsă Franţa, în finala turneului de la Paris

Romania invinsa de Franta, la ParisNaţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, duminică, 1 decembrie, la Paris, de reprezentantiva Franţei, în finala turneului Paris-Ile-de-France, cu 27-22 (15-7), acesta fiind penultimul test al reprezentativei tricolore înaintea debutului la CM din Serbia.
Marcatoare:
Franţa – Dembele 5 goluri, Lacrabere 5, Baudouin 4, Signate 3, Kanto 2, Zaadi 2, Niombla 2, Cisse 1, Pineau 1, Tounkara 1, Goiorani 1.
România – Marin 6 goluri, Nechita 5, Brădeanu 4, Ardean Elisei 3, Manea 2, Perianu 1, Pintea 1.
În finala mică a turneului, Tunisia a dispus de Japonia, tot duminică, scor 30-28 (17-14).
Sâmbătă, în primul meci al turneului Paris-Ile-de-France, România a învins Japonia, cu scorul de 23-18 (10-8), iar în cea de-a doua partidă, Franţa a dispus de Tunisia, cu acelaşi scor, 23-18 (12-9). Toate cele patru echipe sunt calificate la turneul final al CM din Serbia, Tunisia fiind chiar prima adversară a României. Tricolorele au mai disputat două partide amicale, în 23 şi 24 noiembrie, în deplasare, cu Danemarca, fiind învinse, cu 23-22 şi 26-21.
De la Paris, echipa antrenată de Gheorghe Tadici va reveni la Timişoara, unde va disputa un ultim amical, cu Angola, în 4 decembrie. În 5 decembrie este programată în acelaşi oraş conferinţa de presă oficială a naţionalei, iar în 6 decembrie lotul va pleca în Serbia.

România va debuta în grupa D a CM din Serbia (6-22 decembrie) în compania reprezentativei Tunisiei, la Novi Sad. În grupa D, din care fac parte echipele Ungaria, Cehia, România, Germania, Australia şi Tunisia.

Programul partidelor este următorul:
7 decembrie: Ungaria-Cehia, Germania-Australia, România-Tunisia (ora 20.15, ora României)
9 decembrie: Tunisia-Ungaria, Cehia-Germania, Australia-România (20.15)
10 decembrie: Cehia-Tunisia, Germania-România (18.00), Ungaria-Australia
12 decembrie: Australia-Cehia, Germania-Tunisia, România-Ungaria (20.15)
13 decembrie: Tunisia-Australia, Ungaria-Germania, România-Cehia (20.15).

Celelalte trei grupe au următoarea componenţă: Muntenegru, Franţa, Olanda, Coreea de Sud, Republica Dominicană, Congo (grupa A, la Belgrad), Serbia, Danemarca, Brazilia, Japonia, China, Algeria (B, Nis) şi Norvegia, Polonia, Angola, Spania, Argentina, Paraguay (C, Zrenjanin).
Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală, meciurile fiind programate în 15-16 decembrie, la Belgrad şi Novi Sad. Partidele din sferturile de finală vor avea loc în 18 decembrie, în aceleaşi oraşe, iar semifinalele şi finalele pentru medalii, în 20 şi 22 decembrie, la Belgrad. Sursa: Mediafax

De același autor

Related Articles