def-Peia

88 de cadre didactice din tot județul s-au străduit astăzi să ia o notă cât mai mare la proba scrisă, ultima a examenului de definitivare în învățământ din sesiunea 2013. Fiecare profesor a fost examinat la disciplina aleasă, de la română, engleză, franceză sau maternă, la turism și servicii, educaţie fizică şi sport sau religie. Susţinerea definitivatului este necesară pentru avansarea în grad şi pentru participarea mai apoi la etapa de titularizare. Comparativ cu anul trecut, numărul profesorilor participanţi a crescut cu aproximativ 25%. Principalul motiv este scăderea vechimii minime necesare la catedră, de la 2 ani la un an. Examenul s-a desfăşurat în condiţii bune, în unicul centru din judeţ organizat la Şcoala Gimnazială “Mihai Peia” din Reşiţa, iar din totalul efectivului înscris pe liste, prezenţi la probă au fost 80 de profesori din aproape toate localităţile cărăşene, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, prof. Ion Moatăr. Rezultatele vor fi afişate marţi, 23 iulie, iar contestaţiile se vor putea depune până miercuri, 24 iulie. Rezultatele finale ale examenului de definitivat vor fi afişate pe data de 27 iulie. Cei care reușesc această performanță dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, a spus Ion Moatăr.

Despre cum s-a desfăşurat examenul, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, prof. Ion Moatăr, a precizat:

Despre modul cum a decurs proba de astăzi şi care este scopul principal al susţinerii acestui examen a aflat Hardy Cvoica: