În criză de personal, angajatorii din Timiş caută muncitori în judeţele vecine

377

Angajatorii din Timiş încearcă să găsească soluţii concrete pentru criza forţei de muncă din judeţ. Se întâmplă astăzi, la Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş.

Firmele din Timiş au absorbit forţa de muncă din judeţ şi acum se pregătesc să angajeze personal şi din vecini. Oamenii de afaceri se plâng că nu mai găsesc muncitori calificați cu experiență în meserii ca: electrician, sudor, lăcătuș, mecanic sau vulcanizator, precum și salariați cu studii superioare în domeniile tehnic și economic. În Gorj se fac disponibilizări masive, aşa că problema s-ar putea rezolva, spune Rodica Olinic, reprezentantul Camerei de Comerţ:

„Are loc o dezbatere la care vor participa inclusiv reprezentanți de la Ministreul Energiei, zeci de angajatori, dar și autorități locale. Se intenţionează relocarea de salariați calificați cu experiență din judeţele vecine. Peste două mii de persoane sunt incluse într-un program de restructurare de la Complexele Energetice Oltenia şi Hunedoara și care și-ar putea găsi de lucru în Timiș”.

La eveniment participă conducerea superioară a celor două societăți energetice, oficiali ai administrației publice din județele Timiș și Gorj, Camera de Comerț și Industrie Gorj, directori de instituții publice din domeniul forței de muncă (A.J.O.F.M. Timiș, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș), asociații și cluburi ale oamenilor de afaceri străini.

90 de firme s-au arătat interesate să recruteze personal din Gorj şi Hunedoara şi au participat astăzi la o masă rotundă, organizată sub girul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură. Cei mai mulţi caută muncitori calificaţi, dar şi angajaţi cu studii superioare:

Evenimentul este organizat pentru angajatorii din Timiş de CCIAT, cu sprijinul Î.P.S Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiș, Călin Dobra, vede cu ochi buni această oportunitate, ţinând cont că judeţul de confruntă cu un mare deficit de personal calificat.

(Sebastian Dragomir)