Departamentul de dieto-terapie din cadrul Clinicii de Recuperare Oncologică de la Slatina Nera, singura din ţară, va fi dotat cu banii strânşi de Radio Reşiţa şi Crucea Roşie Caraş-Severin, în urma campaniei umanitare Muzică pentru Viaţă.

Vă reamintim că au fost adunate cu ajutorul oamenilor cu suflet peste două miliarde de lei vechi. Clinica de la Slatina Nera, va fi inaugurată în toamna acestui an, deoarece unitatea medicală a mai primit şi alte sume importante din diverse proiecte.

„Această sumă pe care am primit-o prin eforturile dumneavostră, o parte din ea este în aşteptare pentru a dota departamentul de dieto-terapie cu aparatura necesară şi o altă parte am folosit-o pentru întreţinerea RMN-ului care este montat acolo”, a precizat pentru Radio România Reşiţa, profesorul universitar, medicul Pavel Chirilă.

Lucrările la departamentul de cercetare au fost finalizate şi toată aparatura a fost instalată. Centrul va fi organizat într-o structură arhitecturală de tip sanatoriu şi va avea 42 de saloane. Pacienţii vor fi gazduiţi în saloane moderne, cu un pat şi grup sanitar propriu. De asemenea, de jur împrejurul clinicii va fi amenajată şi o gradină botanică.

Clinica Nera va fi dedicată în totalitate pacienţilor bolnavi de cancer. Pacienţii vor fi îngrijiţi cu atenţie de 30 de măicuţe, absolvente de şcoală sanitară dar şi de personal specializat. Pâna în prezent în România nu există niciun centru de recuperare oncologică, iar harta incidenţei cancerului indică zona de vest a ţării cu cele mai mari valori de îmbolnăvire, a mai spus doctorul. Judeţul Caraş-Severin chiar avea nevoie de o astfel de clinică având în vedere statisticile îngrijorătoare ale Direcţiei de Sănătate Publică. Se pare că judeţul ocupă locuri fruntaşe la mai multe tipuri de cancer, cum ar fi: de sân, de col uterin şi de colon.

Daiana Roşca