Nadia Comăneci „a tăiat panglica inaugurală” a concursului de gimnastică „Abierto Mexicana”

Nadia ComaneciCea de a 3-a ediție a “Abierto Mexicana” are loc în Fairmont Acapulco Princess Resort, Nadia Comăneci fiind invitata de onoare care a “tăiat panglica inaugurală” a concursului 2013. Competiția reunește pe câțiva dintre cei mai cunoscuți gimnaști ai momentului, între aceștia aflându-se și lugojeanul Vlad Cotuna, gimnaști și gimnaste din Rusia, SUA, China, Japonia, Spania, Ucrania, Uzbekistan, Columbia, Brazilia, Italia, Canada și Mexic.

Programul acestui eveniment a cuprins și ce a de 2-a ediție a Cupei Juniorilor, în concurs aflându-se speranțe ale gimnasticii (13-16 ani) din SUA (conduse de Martha Karoly), Mexic, Columbia și Brazilia. Întrecerile au fost dominate de sportivii americani, care au obținut toate cele patru locuri întâi: individual compus – Bailie Key 56.901 și Kiwan Watts 80.900 și echipe – 241.451 (masculin) și 169.367 (feminin).

De o deosebită atenție s-a bucurat Nadia Comăneci, pentru a treia oară invitată de onoare la “Abierto Mexicana”, care a participat la o serie de acțiuni de promovare a gimnasticii în școli și în rândul iubitorilor sportului. Sursa: romgym.ro

De același autor

Related Articles