Mare Premiu de Formula 1 al Bahreinului, in 2014, se va disputa ]n nocturna

MP de Formula 1Următorul Mare Premiu de Formula 1 al Bahreinului, programat pe 6 aprilie pe circuitul Sakhir, din apropiere de Manama, se va disputa în nocturnă, au anunţat responsabilii circuitului, cu o zi înainte de cele Şase Ore de la Bahrein, a 8-a manşă a Campionatului mondial de anduranţă, prevăzut sâmbătă.

Iluminatul a fost deja instalat şi va începe să fie testat în acest weekend de către organizatorii campionatului de anduranţă. Noul sistem de iluminare face parte dintre îmbunătăţirile aduse pentru a se sărbători aşa cum trebuie a 10-a aniversare a primului Mare Premiu al Bahreinului, câştigat în 2004 de Michael Schumacher (Ferrari). Acesta va fi mult mai agreabil pentru piloţi, ţinând cont de temperaturile atinse primăvara în regiunea Manama.

Potrivit directorului circuitului, şeicul Salman bin Isa Al-Khalifa, membru al familiei regale, instalarea acestui nou sistem de iluminat, care va fi încheiată în februarie, ”marchează o etapă majoră în proiectul nostru ambiţios pentru acest circuit. Este cea mai importantă dezvoltare făcută de noi de construcţia circuitului”.

”Este de asemenea cel mai bun mod de a marca cea de-a 10-a aniversare a noastră în F1, arătând angajamentul nostru pe termen lung printr-o investiţie semnificativă”, a adăugat directorul Bahrein International Circuit (BIC), care a promis şi ameliorarea infrastructurilor pentru public.

Circuitul Sakhir îl va înlocui, de asemenea, pe cel de la Barcelona, pentru ultimele două sesiuni de încercări dinaintea sezonului, în februarie 2014, prima urmând să aibă loc pe circuitul spaniol de la Jerez, la sfârşitul lunii ianuarie.

Ultimele două ediţiei ale Marelui Premiu de Formula 1 al Bahreinului au fost marcate de manifestaţii de opoziţie împotriva regimului aflat la putere în Manama. Cea din 2011 a fost anulată din cauza acestor tulburări politice. Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles