[AUDIO] Republica Moldova a parafat astăzi Acordul de asociere cu Uniunea Europeană

aderarea-republicii-moldova-la-ue

Premierul moldovean, Iurie Leancă, le-a transmis, de la Vilnius, concetăţenilor săi că, în acest fel, a asigurat drumul Republicii Moldova spre Uniune. Este un moment istoric, care simbolizează încredere şi deschidere în relaţiile Chişinăului cu blocul comunitar, a mai spus şeful Executivului moldovean. Semnarea Acordului de Asociere a fost salutată, aşa cum era de aşteptat, la Chişinău, de către reprezentanţii coaliţiei guvernamentale, dar criticată de opoziţia comunistă.

Această decizie a fost salutată şi de vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Sorin Frunzăverde:

Preşedintele României, care a participat la Summitul Parteneriatului Estic, a ţinut să sublinieze că actuala coaliţie de guvernământ de la Chişinău trebuie să facă tot posibilul pentru a se menţine la putere şi după alegerile parlamentare din 2014, în aşa fel încât procesul de integrare europeană a Republicii Moldova să poată fi ireversibil.

Traian Băsescu:

Parafarea la Vilnius a Acordului de Asociere la Uniunea Europeană a fost criticată de opoziţia comunistă. Reprezentanţii puternicului Partid al Comuniştilor din Republica Moldova susţin că Acordul de asociere ar fi în detrimentul acestui stat şi sunt nemulţumiţi că guvernanţii nu au făcut public până acum documentul. Însă, afirmă deputatul PCRM, Alexandru Petkov, comuniştii nu au nimic împotriva apropierii de Uniunea Europeană:

De același autor

Related Articles