Incidente în fața consulatului Turciei la Bruxelles, soldate cu răniți

Șase persoane au fost rănite și cinci au fost arestate în urma ciocnirilor violente produse joi în fața consulatului Turciei la Bruxelles între susținători și oponenți ai președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a anunțat vineri Parchetul local, potrivit Agerpres.

Patru persoane “au fost private de libertate și puse la dispoziția Parchetului, urmând a fi interogate în cursul zilei de vineri”, au indicat autoritățile.

O a cincea persoană a fost privată de libertate, dar a trebuit să rămână în spital din cauza rănilor suferite. Ea va fi audiată atunci când starea de sănătate i-o va permite”, adaugă Parchetul din Bruxelles.

Incidentele au izbucnit joi, în jurul orei locale 16:00 (14:00 GMT), când în fața clădirii s-au adunat în jur de 150-200 de persoane. “Au fost schimbate lovituri între mai multe persoane, inclusiv cu ajutorul unui cuțit și al unui drug de fier. Există cinci răniți printre autorii presupuși ai loviturilor”, a comunicat Parchetul.

Poliția a reușit să restabilească ordinea după mai multe ore de tensiuni.

Incidentele au survenit în contextul începerii procesului de votare pentru cetățenii turci rezidenți în Turcia, care își pot exprima opțiunile, între 27 martie și 9 aprilie, la consulatele din Bruxelles și Anvers, în cadrul referendumului privind extinderea prerogativelor prezidențiale.

De același autor

Related Articles