tragedie la stadionul din Sao PaoloDoi muncitori au murit miercuri, 27 noiembrie, într-un accident survenit pe stadionul din Sao Paulo aflat în construcţie, care va găzdui meciul de deschidere a Mondialului 2014, pe 12 iunie.

”Bilanţul iniţial era de trei morţi, însă el a fost revizuit la doi morţi şi un rănit care a fost transportat la spital”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei. ”O macara s-a prăbuşit peste lucrări”, a explicat el. Acest bilanţ a fost confirmat de pompierii din Sao Paulo pe contul lor de Twitter.

Potrivit site-ului ziarului O Estado din Sao Paulo, o structură metalică în fază de montaj s-a prăbuşit, antrenând în cădere o macara care a căzut pe un ecran uriaş al stadionului. Vehicule ale pompierilor, ambulanţe şi un elicopter al poliţiei militare au fost trimise imediat la faţa locului. Agenţii de ordine au securizat zona şi au căutat eventuali răniţi.

Un muncitor de pe şantier, Jose Mario da Silva (48 de ani), citat de site-ul de informaţii G1, a indicat că accidentul s-a produs în timpul pauzei de masă. ”Am trecut pe sub această structură să merg să mănânc. Dacă se întâmpla într-un alt moment, ar fi murit mult mai multe persoane”, a mărturisit el. ”Chiar şi eu aş fi fost mort acum. Am auzit doar de departe un zgomot uriaş”, a adăugat muncitorul. El a precizat că accidentul s-a produs ”în timpul montării cu ajutorul unei macarale a ultimei bucăţi din acoperişul stadionului, care era foarte grea”.

Stadionul din Sao Paulo face parte din cele şase arene care trebuie să fie gata pe 31 decembrie, dată fixată de Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) în vederea Mondialului. Tragerea la sorţi a grupelor Mondialului 2014 este programată pe 6 decembrie la Costa do Sauipe, un complex turistic de lux din statul Bahia. Lucrările au fost imediat întrerupte, iar muncitorii au fost lăsaţi liberi pentru restul zilei, potrivit presei braziliene.

Acesta este al treilea accident mortal survenit pe unul din stadioanele Mondialului. Un muncitor a murit aruncându-se de la înălţime, în iunie 2012, pe un stadion din Brasilia, iar în martie, un alt muncitor a murit căzând pe stadionul Arena da Amazonia, din Manaus. Sursa: Agerpres