Emoţii pentru elevii din ani terminali. Încep simulările la evaluarea națională și bacalaureat

77

 

Emoții pentru elevii din clasele a VIII-a, a XI-a și a XII-a. Săptămâna viitoare vor simula examenele naţionale, evaluarea naţională, respectiv bacalaureatul.

Conform informațiilor furnizate de către Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, în județul Caraș-Severin  peste 6.700 de elevi vor susține simulările la evaluarea națională respectiv bacalaureat. Este vorba despre 2.283 elevi de clasa a VIII-a, 2.205 de clasa a XI-a și 2.264 de clasa a XII-a.

Potrivit unei decizii a Ministerului Educației Naționale, în acest an, proba la matematică s-a amânat cu o zi şi va fi susţinută în 16 martie.

,,Este vorba despre o decalare în calendar, a fost amânată cu o zi proba de matematică. Toate aceste comunicări au fost transmise către școli, au fost afișate și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean. Inspectorii au fost zilele acestea în inspecții tematice în toate unitățile de învățământ din Caraș-Severin și printre altele, verifică inclusiv modul în care școlile sunt pregătite pentru simulările la evaluarea națională și bacalaureat”– a precizat pentru Radio Reșița, inspectorul şcolar general al judeţului Caraş-Severin, Adrian Doxan.

 

Calendarul simulării Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi al simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat naţional, în anul şcolar 2016-2017:

13 martie 2017

– Limba şi literatura română – probă scrisă (clasa a VIII-a)

– proba E)a) (bacalaureat) – probă scrisă – Limba şi literatura română

14 martie 2017

– Limba şi literatura maternă – probă scrisă (clasa a VIII-a)

– proba E)b) (bacalaureat) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă

16 martie 2017

– Matematică – probă scrisă (clasa a VIII-a)

– proba E)c) (bacalaureat) – probă scrisă – Proba obligatorie a profilului

17 martie 2017

– Simularea probei E)d) (bacalaureat) – probă scrisă –

– Proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)

31 martie 2017

– Afişarea rezultatelor

 

Notele de la simularea la evaluarea națională respectiv bacalaureat nu se vor trece în catalog, examenele având drept obiectiv numai verificarea cunoștințelor elevilor.

 

Andreea Lupșa