masini zapada

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunţat că de luni va începe să ningă în partea de vest, centru şi nord şi în zona de munte, iar de luni seara precipitaţiile se vor transforma din ploaie în ninsoare în zona Olteniei.

Marţi şi miercuri vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare în zona de sud.

Ion Sandu a spus că duminică va fi o informare cu privire la evoluţia vremii, iar luni este posibil ca ANM să emită cod galben de ninsori pentru nord, centru şi vest, iar marţi şi miercuri pentru partea de sud.

Comandamentul de Iarnă, de la Ministerul de Interne, a anunţat astăzi că este pregătit pentru o eventuală înrăutăţire a vremii, începând de săptămâna viitoare.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat că s-au făcut stocuri de materiale antiderapante şi nisip, însă mai sunt probleme cu încheierea contractelor de deszăpezire în unele judeţe.

„Începem să avem o situaţie bunicică spre bine, privitor la asigurarea cu material antiderapant. Sigur că da, mai rău stăm la contracte şi această chestiune va fi discutată judeţ cu judeţ şi, în special, cu CNADNR, pentru că dacă nu vom reuşi să asigurăm utilajele necesare, aproape aş spune degeaba aducem materialul antiderapant”, a spus ministrul afacerilor interne.

Radu Stroe a cerut prefecţilor să fie pregătiţi să intervină în cazul în care vremea se va înrăutăţi.