parlamentul-romanieiLa Parlament continuă dezbaterea bugetului pentru anul viitor, la nivelul mai multor comisii de specialitate reunite. Proiectul ar putea primi votul final în plen până în 15 decembrie, anunţa, recenţ premierul Victor Ponta. Până acum au fost avizate domenii ca Educaţia, Transporturile, Agricultura, Mediul, sau Administraţia Publică. Cu puţin timp în urmă, şi bugetul alocat Sănătăţii a primit votul comisiilor de specialitate. Ministrul Eugen Nicolăescu a afirmat că o finanţare mai slabă va primi capitolul investiţiilor:

Comisiile de specialitate au admis două din cele 23 de amendamente depuse la bugetul alocat Sănătăţii. Astfel, suma destinată salariilor şi cumpărării de medicamete şi materiale suplimentare a fost suplimentată cu 900 de mii de lei, iar stomatologia a primit în plus 40 de milioane de lei.

Fostul ministru al Muncii în cabinetul Ungureanu, deputatul PDL, Claudia Boghicevici, afirmă că bugetul pentru 2014 este unul al dezinteresului şi al risipei:

Actualul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, recunoaşte faptul că mai multe categorii sociale nu vor beneficia de creşteri ale veniturilor în 2014, dar spune că treptat guvernul va reuşi să aloce mai mulţi bani şi pentru acestea:

Potrivit ministrului Muncii, suma prevăzută pentru acest sector în 2014 va fi mai mare cu 2,5 procente faţă de anul trecuţ ne-a informat redactorul Radio România, Ioana Tănase.