Taxele şi impozitele aferente anului 2016 au depăşit în municipiu previziunile bugetare, încasându-se 108% faţă de suma estimată.

Totuşi, raportat la debitele pe care le au cetăţenii şi persoanele juridice de pe raza municipiului, procentele sunt mai mici- spune şeful Direcţiei de specialitate din cadrul Primăriei Reşiţa, Ion Brabete. Astfel impozitul pe clădiri la persoane fizice se ridică la 78,5%, iar la persoane juridice la 71,1%. Cel pentru terenurile deţinute de persoane fizice au înregistrat un procent de 77,5%, iar persoanele juridice 57%.  Pentru automobilele deţinute, s-au înregistrat plăți în procent de 67% la persoane fizice şi 68,2% la persoane juridice.

Totuşi aceste procente se mai pot modifica deoarece există şi practica de a se plăti aceste dări, chiar şi în ultimele zile ale anului, prin ordin de plată, astfel că dovada plăţii poate ajunge în actele direcţiei, la începutul anului viitor – a menţionat şeful direcţiei de taxe şi impozite, Ion Brabete. De luni, 9 ianuarie, ghişeele celor două birouri de colectare a acestora se vor deschide şi vor lucra după programul obişnuit, adică de luni până joi , între orele 8-16 iar vineri între 8-13,30, cu menţinea că există program prelungit în zilele de miercuri pentru ghişeele din centru şi joi pentru cele din Govândari, respectiv între 8 şi 18.