Să înceapă distracția! Drumurile spre stațiunile montane din Caraș-Severin sunt accesibile

101

update ora 11.00

Începând cu ora 11.00 și drumul județean DJ608A, tronson Telescaun-Stațiunea Muntele Mic a fost deschis în mod oficial, a informat Valentin Balaban, șeful Serviciului Salvamont din Caraș-Severin.

ora 10.00

Drumul de acces spre staţiunea montană Semenic este deschis şi se poate urca cu autoturismele echipate corespunzător de iarnă. Turiştii care vor să ajungă pe Muntele Mic mai au puţin de aşteptat. Şi acolo drumul este practicabil, dar este blocat la această oră (10.00) de un utilaj de deszăpezire care s-a defectat. Autorităţile recomandă şoferilor să nu se aventureze pe drum până ce utilajul nu va fi scos în afara carosabilului. Acest lucru se poate întâmpla în jurul prânzului.

Pe Muntele Semenic stratul de zăpadă măsoară 41 de centimetri, iar pe Muntele Mic, 67 de centimetri și se schiază în ambele stațiuni.

Pentru a vă face o imagine cât mai completă asupra condiţilor meteorologice din staţiunile montane din judeţul Caras-Severin, vă recomandăm să vizionaţi şi imagimile oferite de webcam-urile amplasate în staţiunile montane Semenic, Muntele Mic şi Văliug.

De la Comandamentul de iarnă DADPP am aflat că pe celelalte drumuri din Caraş-Severin se circulă în condiţii de iarnă.

„În urma monitorizarii prin instalaţiile GPS, cu care sunt dotate utilajele de deszăpezire ale operatorilor economici care asigură servicile de deszăpezire şi combatere a poleiului pe drumurile judeţene din Caraş-Severin, vă anunţăm că se acţioneaza pe aproape toată reţeaua de drumuri judeţene, în conformitate cu nivelele de intervenţie specifice fiecărui drum judeţean”.

(Sebastian Dragomir)