Premieră la Consiliul Judeţean Caraş-Severin: pentru prima oară în 27 de ani, un director executiv este sancţionat disciplinar.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, Ana Vasile, la propunerea comisiei de disciplină şi cu votul majorităţii consilierilor judeţeni, a fost sancţionată cu mustrare scrisă. Dispoziţia de cercetare disciplinară a fost făcută chiar de preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu. După analizarea probelor administrate, comisia a reţinut mai multe aspecte încadrate de lege ca abateri: desfăşurarea de activităţi didactice în timpul programului de lucru, transferul unei minore aflată în grija Direcţiei de la un centru la altul fără respectarea procedurilor legale, colaborarea defectuoasă şi atitudinea de insubordonare faţă de şeful direct, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Deoarece Ana Vasile a fost numită în funcţia publică de conducere prin hotărârea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, aceeaşi autoritate a fost în măsură să o sancţioneze, prin emiterea unei hotărâri în acest sens. În şedinţa plen de ieri, 15 consilieri din cei 22 prezenţi la reuniune, au votat pentru sancţionarea acesteia.

Contactată telefonic, Ana Vasile a declarat, citez: „Nu pot să spun prea multe despre decizia consilierilor, pentru că nu am fost invitată la şedinţă. Dar sigur voi contesta în instanţă sancţiunea primită şi aceasta va decide dacă sunt vinovată sau nu„.

Ana Vasile conduce Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin de 11 ani.