[FOTO] Crăciun de foc pentru pompierii din Caraș-Severin. O familie era să rămână fără casă de Crăciun

Perioada Crăciunului nu a fost lipsită de evenimente pentru pompierii din Caraş-Severin. În Ajun, pompierii din Băile Herculane au acţionat pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată, pe DN 6, în apropierea localităţilor Mehadia şi Topleţ. De asemenea, au fost şi două incendii la gospădării, izbucnite din neglijenţa proprietarilor, spune Elena Tarla, ofiţerul de presă al ISU Semenic:

„Coşurile de fum necurăţate sau neizolate corespunzător au fost cauza a două evenimente în această perioadă, pompierii militari intervenind în satul Prisaca şi în Poiana Buchin, pentru stingerea a două incendii şi evitarea extinderii acestora”.

Tot din neglijenţă s-a produs şi incendiul de ieri de la Caraşova, unde a ars o magazie de lemne:

„S-a intervenit în localitatea Caraşova, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Caraşova, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie de lemne. Au ars acoperişul anexei pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp, 10 grinzi, 7 metri cubi de lemn de foc şi o motocositoare, dar s-a reuşit lichidarea incendiului, înainte de a se propaga la întregul imobil şi au fost salvate bunuri în valoare de aproximativ 450.000 lei. Cauza probabilă este fumatul în locuri nepermise”.

În zilele de Crăciun, cadrele Inspecţiei de Prevenire din ISU Semenic au organizat controale la unităţi de cult, de administraţie publică şi comerţ. Au fost aplicate 9 amenzi în cuantum de 4500 lei şi 27 de avertismente.

(Sebastian Dragomir)