[UPDATE] Avion deturnat spre Malta de un atacator care ameninţă că aruncă avionul în aer

166

Avion cu 118 persoane la bord deturnat spre Malta de un atacator care ar avea asupra sa grenade!

Update

Atacatorul ar avea asupra sa grenade. Potrivit Reuters, care citează ziarul local Times of Malta , acesta a declarat echipajului că este “pro-Gaddafi” şi că ar fi dispus să îi lase pe cei peste 100 de pasageri să părăsească avionul Airbus A320, dar nu şi pe membrii echipajului, în cazul în care i se respectă solicitările.

Încă nu se cunosc solicitările atacatorului şi nici dacă acesta acţionează de unul singur.

Trupele de intervenţie au ocupat zona din jurul avionului şi nimeni nu a părăsit sau a îmbarcat avionul, scrie Times of Malta.

Toate zborurile de pe Aeroportul Internaţional Malta au fost anulate sau deviate pe alte trasee.

Atacatorul, susţinător al lui fostului dictator libian Muammar Gaddafi, a anunţat că este dispus să îi lase pe toţi pasagerii să plece, dar nu şi pe membrii echipajului, dacă autorităţile răspund cererilor lui. Deocamdată nu se ştie ce a cerut atacatorul în schimbul eliberării pasagerior.

Ştire iniţială

O cursă aeriană libiană a fost deturnată spre Malta de doi atacatori care au ameninţat că aruncă avionul în aer, informează autorităţile malteze, citate de Express.co.uk

Aeronava de tip airbus A320 aparţinând companiei Afriqiyah Airways efectua o cursă internă în Libia cu 118 persoane la bord.

Aceasta a fost forţată să îşi schimbe direcţia spre Malta de doi atacatori care au ameninţat că o aruncă în aer.

Premierul Maltei a scris pe Twitter că a fost informat de potenţialul atac.

sursa info: mediafax.ro

sursa foto: arhiva