Crăciunul se apropie cu pași repezi și reșițenii se află pe ultima sută de metri cu cumpărăturile. Odată cu finalizarea achiziționării celor necesare se golesc și buzunarele reșițenilor. Astfel, pentru a avea pe masă aperitiv, ciorbă, sarmale, friptură de porc, salată boeuf, cozonac sau vin, românii trebuie să își rezerve un buget minim de 200 de lei.

,, Numai masa de Crăciun costă în jur de 150-200 de lei. Pregătim sarmale, friptură de porc,  sau cozonac și astea costă destul de mult’’

,,Aproximativ 200-300 de lei, cumpărăm ce se poate că noi am vrea mult mai multe, dar friptura și cozonacul nu lipsesc’’

,,Nu am stat să socotesc, dar sărbătorile astea ne cam lasă fără bani, dar ce să facem trebuie să facem un efort, este perioada în care ne strângem toți la masă’’

Principalele bucate care nu lipsesc de pe masa de Crăciun a reșițenilor sunt sarmalele, friptura de porc si cozonacul.