[FOTO] Arta, muzica populară și solidaritatea reșițenilor se împletesc pentru a oferi speranță bolnavilor de cancer

210

Reșițenii au fost și în cea de-a treia zi a campaniei ,,Muzică pentru viață’’ alături de echipa Radio Reșița și Crucea Roșie în Centrul Civic al municipiului pentru a sprijini Clinca Nera, singurul centru de recuperare oncologică din țară. În această seară, oamenii au venit în număr mai mare La Căsuța de sticlă în ciuda frigului și au stat la coadă în fața urnei pentru a dona. Luptei pentru viață s-au alăturat și intepretele de muzică populară Camelia Ceocu și Zorica Savu care au cântat din suflet pentru reșițeni. Îndrăgitele soliste au ținut să le adreseze persoanelor aflate în suferință câteva cuvinte:

,,M-am alăturat cu drag și mi-aș dori din tot sufletul pentru toți bolnavii de cancer să existe o soluție și o vindecare completă. Am avut cazuri aproape de familia mea, am pierdut o vecină și am rămas marcată. Le doresc tuturor sănătate și dacă aș putea să fac mai mult pentru ei aș face-o cu mare drag. Îi îndemn pe toți reșițenii să vină să doneze cât de puțin pentru că împreună putem reuși să aducem o alinare persoanelor care suferă de această boală’’– a spus Camelia Ceocu.

Solista de muzică populară Zorica Savu a venit special de la Timișoara pentru a se alătura persoanelor în suferință.

,, Apreciez și îndemn pe fiecare om să ajute cu cât poate. Eu am venit cu tot dragul de la Timișoara cu toată inima și cântecele mele. Ce poate fi mai nobil decât să ajuți oamenii aflați în suferință? Mai ales acum în preajma sărbătorilor, haideți să fim mai buni’’

De asemenea, la Căsuța de sticlă ne-a vizitat și președintele Asociației Acuareliștilor din România, Ovidiu Iovanel, care ne-a oferit 3 tablouri pictate în acuarelă.

,, Mama mea v-a ascultat la Radio și mi-a povestit despre proiect, eu nu eram acasă, când am ajuns mi-a povestit, am ales 3 tablouri și am venit aici’’

Centrul Civic a răsunat în această seară de colindele aduse de copiii de la Grădinița ,,Floarea Soarelui”, reprezentațiile elevilor de la Colegiile ,,Mircea Eliade’’ și ,,Traian Lalescu’’ din Reșița, dansurile populare ale Ansamblului ,,Reșițeana’’ și ,,Datina Carașană’’, recitalul de colinde oferit de Corala ,,Lira’’, Trupa Solarra, mezzosprana Aura Twarovska iar seara s-a încheiat cu programul oferit de cei 4 DJ, de la Radio 3 NET.

Echipa Radio Reșița vă așteaptă împreună cu Crucea Roșie până în 24 decembrie la Căsuța de sticlă să oferim împreună muzică pentru viață!