[VIDEO-FOTO] ALERTĂ Ambasadorul Rusiei în Turcia, împuşcat mortal la Ankara

UPDATE

19.47 Ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a murit în urma rănilor suferite în atacul armaţ informează Reuters. Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova a confirmat decesul diplomatului.

Karlov a fost împuşcat în spate de un individ înarmat în timp ce ţinea un discurs la deschiderea unei expoziţii de fotografie, transmit agenţiile de presă internaţionale. După ce l-a împuşcat pe ambasador, atacatorul a strigat “Allah e mare! Nu uitaţi de Siria, nu uitaţi de Aleppo!

Bărbatul a fost împuşcat de către forţele de ordine turce după un schimb de focuri de câteva minute, conform agenţiei Anadolu.

Forţele de securitate turce au anunţat că bărbatul era ofiţer de poliţie şi lucra în Ankara.

În timpul atacului au fost rănite mai multe persoane.

Acest atac a avut loc în ajunul vizitei ministrului de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, la Moscova, pentru consultări cu omologii săi rus şi iranian cu privire la Siria.

Atât Moscova cât şi Ankara sunt implicate în conflictul sirian, iar Turcia este gazda a peste un milion de refugiaţi sirieni. Guvernul de la Ankara este un suporter al opoziţiei siriene, în timp ce Kremlinul îl susţine pe preşedintele sirian Bashar al-Assad.

Situaţia a fost şi mai tensionată în ultimele săptămâni când forţele siriene, cu ajutorul armatei ruse, au bombardat estul oraşului Alep, ceea ce a dus la o criză umanitară de proporţii.

Atacul nu a fost încă revendicaţ dar militanţi ai grupării Statul Islamic sunt activi în Turcia şi au organizat mai multe atentate teroriste.

O fotografie postată pe Twitter arăta un bărbat îmbrăcat în costum negru, cu un pistol în mână, în faţa unui podium.

Patru persoane, inclusiv ambasadorul, erau rănite şi căzuseră la pământ.

UPDATE ORA 19.02

Ambasadorul rus la Ankara a murit în urma rănilor suferite în atacul armat (RIA)

Ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a murit în urma rănilor suferite în atacul armaţ informează agenţia de presă RIA, citată de Reuters. Karlov a fost împuşcat în spate de un individ înarmat în timp ce ţinea un discurs la deschiderea unei expoziţii de fotografie, transmit agenţiile de presă internaţionale. Atacatorul a fost împuşcat de către forţele de ordine turce, conform agenţiei Anadolu citată de Reuters.

ORA 18.31

Ambasadorul Rusiei în Turcia grav rănit după ce a fost împuşcat la Ankara

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost rănit grav prin împuşcare, în urma unui atac întreprins de o persoană înarmată şi neidentificată deocamdată, în timpul unei expoziţii foto la Ankara, informează Hurriyeţ anunţă agenţiile de presă DPA şi Interfax.

Informaţia este confirmată de AP, care îl citează pe corespondentul său foto în regiune.

Potrivit mass-media, agresorul l-a împuşcat pe diplomatul rus în spate, în momentul în care acesta rostea un discurs în deschiderea expoziţiei.

Cotidianul Hurriyeţ care citează o sursă de informaţie din cadrul Ambasadei ruse, subliniază că, potrivit primei versiuni, atacul a fost comis de un islamist radical.

Andrei Karlov se află într-o stare critică, transmite CNN.

https://www.youtube.com/watch?v=Ki8j_VSZGzw

AGERPRES

*******************

Diplomatul se afla la o expoziţie de fotografii din Ankara, unde ţinea un discurs, în momentul în care a fost atacat. În vârstă de 62 de ani, Andrei Karlov a fost grav rănit. Conform unor prime informaţii, au fost rănite şi alte persoane în urma acestui atac. Presa turcă scrie că atacatorul ar fi strigat că ambasadorul Rusiei trebui să plătească pentru Alep.

Prezenţa ambasadorului Andrei Karlov la expoziţia de fotografii numită „Rusia prin ochii turcilor” era anunţată de mai multă vreme, ceea ce înseamnă că atacut a putut fi plănuit. Un bărbat a intrat în Centrul Cultural din Ankara şi a tras o dată în aer, după care a îndreptat pistolul spre diplomatul rus. Andrei Karlov a fost împuşcat în spate şi se află în stare gravă. Bărbatul a continuat să tragă şi există informaţii că alte trei persoane ar fi fost rănite, scrie digi24.ro.

Martorii spun că atacatorul era îmbrăcat în uniformă de poliţist şi că ar fi intrat în clădire folosind o legitimaţie de poliţist.

Ştire în curs de actualizare.

Cele mai citite

Related Articles