gaudeamus-scolarTârgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură, organizat de Radio România şi aflat la cea de a 20-a ediţie se desfaşoară până duminică la Pavilionul Central Romexpo. Deschiderea oficială va avea loc la ora 12.00 şi va fi transmisă în direct la Radio România Actualităţi şi Radio România Cultural. Invitatul de onoare al ediţiei 2013 este Grupul ţărilor nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia.
Cei care vor vizita târgul vor găsi anul acesta alaturi de numeroasele lansări de carte în prezenţa autorilor, expozitii, concursuri de lectura, dar şi Salonul de carte pentru Copii şi salonul Naţional de Inventică şi creaţie ştiinţifică pentru tineret.
A 20-a ediţie a evenimentului se remarcă şi printr-o deschidere internaţională fără precedent afirmă Vladimir Epstein, directorul executiv al târgului.
„Trebuie să ne scoatem pălăria faţă de editorii din România şi oaspeţii din străinătate. Asistăm la un record în ceea ce priveşte participarea editurilor străine, grupate sub semnul Grupul ţărilor nordice”, a afirmat Vladimir Epstein.

Susţinerea culturii scrise de către un post public de radio e unică în lume spune Ovidiu Miculescu, preşedinte – director general al Societăţii Române de Radiodifuziune.
„Târgul Gaudeamus este în primele 10 târguri de carte din Europa, este un gest de cultură pe care Radio România îl face, pentru că într-o lume în care Internetul, online-ul, suporturile alternative pentru carte sunt într-o dezvoltare extrem de dinamică, iată că reuşim să menţinem cartea acolo unde îi este locul”, a spus Ovidiu Miculescu, preşedinte – director general al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Acoperind integral cei 14.000 de metri pătraţi ai pavilionului, Gaudeamuş cel mai longeviv târg de carte din România, propune mii de titluri de pe piaţa românească şi internaţională, un program bogat de evenimente şi alte surprize ale marilor edituri. Până duminică peste 600 de evenimente editoriale şi expoziţionale, propuse de aproximativ 400 de expozanţi se vor desfăşura în cadrul târgului. Târgul poate fi vizitat de astăzi şi până vineri între orele 11.00 şi 20.00, iar sâmbătă şi duminică, între 10.00 şi 20.00.
Un bilet de intrare costă 5 lei, iar un abonament 10 lei. De acces gratuit beneficiază preşcolarii, profesioniştii cărţii, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi grupurile organizate.