Urmărire în trafic şi peste 5.000 de pachete de ţigări confiscate

Peste 5.000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost confiscate de poliţiştii mehedinţeni după o urmărire în trafic. Două autoturisme care se deplasau pe raza comunei Oprișor, au fost trase pe dreapta, dar şoferii au refuzat să oprească. Operaţiunea s-a desfăşurat aseară pe DJ 563, în jurul orei 19.00, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Lidia Viziru.

„Poliţiştii Secției nr. 6 Poliţie Rurală Cujmir au organizat și executat o acțiune pe linie de produse accizabile în zona de responsabilitate, ocazie cu care, în jurul orei 19:00, aceştia au depistat în trafic, pe raza comunei Oprișor, două autoturisme ce se deplasau din direcția comuna Pleniţa, judeţul Dolj, către comuna Punghina, judeţul Mehedinţi, în care se aflau trei persoane de sex masculin cu vârste cuprinse între 29 şi 47 ani. La semnalele regulamentare efectuate de către poliţiştii, şoferii celor două autoturisme au refuzat să oprească, fapt pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea acestora. Cele două autoturisme au fost localizate pe raza comunei Oprişor, ocazie cu care în interiorul unuia dinte autoturisme poliţiştii identificat un număr de nouă baxuri și un sac de plastic, de culoare închisă, în care se aflau mai multe cartușe cu țigări”.

Cele 3 persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, nemarcate peste limita a 10000 de țigarete.

(Sebastian Dragomir)