Terapia cu oxigen hiperbaric, pentru prima dată în ţară va fi folosită la Clinica de recuperare oncologică Nera. Toţi bolnavii de cancer care vor trece pragul acestei unităţi medicale vor beneficia de o astfel de cură de 14 zile. Practic metoda constă în inhalarea oxigenului pur la o presiune mai mare decât cea atmosferică.

Acest tip de cameră poate trata mai mulţi pacienţi în acelaşi timp. Aparatura pentru această investigaţie există, însă Clinica Nera mai are nevoie de fonduri pentru finalizarea saloanelor în care vor fi găzduiţi bolnavii. În conditii normale, oxigenul este transportat la celule prin legarea sa de hemoglobină.

Această concentraţie crescută de oxigen în sânge face ca fiecare celulă a corpului omenesc să fie aprovizionată optimal cu oxigen, chiar şi în cazul unor afecţiuni ce deteriorează vasele sangvine sau transportul hemoglobinal, avand un efect terapeutic benefic în cazul multor patologii.

6.000 de centre de medicină hiperbară există în America şi tot nu sunt de ajuns. În Germania sunt circa 130. La nemţi, o şedinţă de terapie costă 450 de euro.

Radio Reşiţa în parteneriat cu Crucea Roşie oferă în perioada 19 – 24 decembrie Muzică pentru viaţă! Vă aşteptăm alături de noi să aducem un strop de speranţă bolnavilor de cancer. Pentru că ”dar din dar se face Rai”, în centrul civic al municipiului Reşiţa vor susţine recitaluri pentru cauza noastră, renumiţi artişti dar şi trupe locale. Toate spectacolele vor începe la ora 18.00.

Vrei să ajuţi bolnavii de cancer dar nu poţi fi alături de noi? O poţi face printr-un gest simplu – donează!

RO45BTRLEURCRT0376715101 în EURO
RO95BTRLRONCRT0376715101 în RON

Daiana Roşca