Jumătate din școlile din Caraș-Severin au rămas fără conducere în urma concursului pentru ocuparea funcțiilor de director

 

Pentru prima dată în ultimii 8 ani Ministerul Educației a organizat un concurs adresat directorilor și directorilor adjuncți din unitățile de învățământ. Atât candidații la examen cât și directorii care nu s-au prezentat la concurs își vor pierde funcțiile de conducere, a precizat inspectorul școlar general, Adrian Doxan.

,,În momentul de față, din 124 de unități școlare din județ, avem 65 unde posturile de director au fost ocupate prin concurs și 59 unde posturile vor fi ocupate prin detașare în interesul învățământului până la un nou concurs dar nu mai târziu de 31 august 2017. Avem o situație similară și pentru directorii adjuncți: 26 de profesori au obținut un post în urma promovării examenului și 17 au fost numiți prin detașare’’

Printre unitățile de învățământ din Caraș-Severin care au rămas fără directori în urma concursului și urmează să fie numiți prin detașare se numără: Școala Gimnazială Mihai Peia din Reșița, Grădinița cu Program Prelungit Riki-Priki, Club Sportiv Școlar Reșița, Liceul Tehnologic Constantin Lucaci din Bocșa, Școala Gimnazială Romul Ladea din Oravița, și Liceul Hercules din Băile Herculane.

Lista finală cu candidații care au promovat examenul pentru ocuparea funcției de directori o puteți AICI

Concursul pentru ocuparea funcțiilor de director respectiv director adjunct în școli se va finaliza în 16 decembrie atunci când Consiliul de Administrație al ISJ Caraș-Severin se va întruni pentru a valida rezultatele examenului.

Andreea Lupșa

 

Cele mai citite

Related Articles