România e gata pentru marele meci cu Danemarca

România e gata pentru marele meci cu Danemarca, jocul care va decide cine va însoţi Norvegia în semifinalele Campionatului European, din a doua grupă principală.

Handbalistele „tricolore” sunt încrezătoare înaintea duelului din această seară, de la Helsingborg, în care au nevoie de un rezultat de egalitate, cel puţin, pentru calificarea în „careul de aşi”.

E un meci extrem de important pentru noi. Sper să jucăm foarte bine împotriva danezelor şi, cu siguranţă, vom da totul pe teren. Nu cred că jocul rapid pe care îl etalează Danemarca va fi o problemă pentru noi. Vom merge să luptăm şi sper ca totul să fie bine şi să ne calificăm„, a spus portăriţa Denisa Dedu, înainte de confruntarea contra nordicelor.

Partida de astăzi va fi al 20-lea duel direct din istorie dintre cele două naţionale. România are 12 victorii contra Danemarcei, în faţa căreia n-a mai pierdut din 2010, de la Europene. „Tricolorele” şi-au luat însă revanşa imediat şi le-au învins pe daneze în finala mică a aceleiaşi competiţii.

România – Danemarca se joacă astăzi, de la ora 19.30.