Nou record de invincibilitate pentru Real Madrid

50

Real Madrid, liderul campionatului de fotbal al Spaniei, a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-2, formația Deportivo La Coruna, într-o partidă disputată sâmbătă seara în cadrul etapei a 15-a din Primera Divison.

Real a încheiat, cu această ocazie, al 35-lea său meci consecutiv fără înfrângere în toate competițiile, un nou record pentru clubul madrilen.

Elevii lui Zinedine Zidane au obținut, însă, victoria în extremis, grație golului reușit de fundașul Sergio Ramos în prelungiri (min.90+2). Deportivo a condus cu 2-1 până în minutul 84, prin golurile lui Joselu (min.63 și 65), ultimul fiind înscris după o pasă a românului Florin Andone, titular în acest meci, care a rămas pe teren până în minutul 74, când a fost înlocuit cu Mosquera. Pentru madrileni au mai marcat Alvaro Morata (min.50) și Mariano (min.84).

În urma acestui succes, Real Madrid a refăcut avansul de șase puncte față de marea sa rivală FC Barcelona, care s-a impus la rândul ei, cu 3-0, pe terenul formației Osasuna Pamplona, prin golul uruguayanului Luis Suarez (min.59) și “dubla” argentinianului Lionel Messi (min.72 și 90+2).

Echipa din capitala Spaniei, câștigătoarea ediției trecute a Ligii Campionilor, va pleca spre Japonia pentru a participa la Campionatul Mondial al cluburilor, unde este calificată direct în semifinale, urmând să întâlnească pe 15 decembrie, la Yokohama, învingătoarea partidei dintre echipele Club America (Mexic) și Jeonbuk Hyundai Motors (Coreea de Sud).

Rezultate:
Sâmbătă
Real Madrid — Deportivo La Coruna
Au marcat: Alvaro Morata 50, Mariano 84, Sergio Ramos 90+2, respectiv Joselu 63, 65.

Las Palmas — Leganes 1-1
Au marcat: Marko Livaja 22, respectiv Miguel Angel Guerrero 76 — penalty.

Real Sociedad — CF Valencia 3-2
Au marcat: Willian Jose 2, 24, Juanmi 90+1, respectiv, Daniel Parejo 36 — penalty, Zakaria Bakkali 90+3.
Sociedad a ratat un penalty în minutul 60, prin Carlos Vela.
Cartonaș roșu Joao Cancelo (Valencia) 82.

Osasuna — FC Barcelona 0-3
Au marcat: Luis Suarez 59, Lionel Messi 72, 90+2.

Vineri
Malaga — Granada 1-1
Au marcat: Ignacio Camacho 24, respectiv Artem Kraveț 81.

Duminică sunt programate partidele Eibar — Alaves, Celta Vigo — FC Sevilla, Espanyol Barcelona — Sporting Gijon și Betis Sevilla — Athletic Bilbao, în timp ce luni va avea loc ultimul meci al etapei, Villarreal — Atletico Madrid.

În clasament conduce Real Madrid, cu 37 puncte, urmată de FC Barcelona, 31 puncte, FC Sevilla, 27 puncte, Real Sociedad, 26 puncte, Atletico Madrid, 25 puncte, etc.

AGERPRES