Aproximativ 140 de mineri de la minele Paroşeni şi Uricani, sucursale ale Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului s-au blocat, luni noaptea, în subteran, aceştia solicitând garanţii că în lunile decembrie şi ianuarie îşi vor primi salariile, transmite corespondentul MEDIAFAX. Minerii de la CEH anunţă că se vor solidariza cu cei 140 care s-au blocat deja în subteran.

Minerii din schimbul III de la minele Uricani şi Paroşeni sunt cei care au început acţiunea de protest, refuzând să iasă de la locurile de muncă, nemulţumiţi de faptul că avansul lor a întârziat o săptămână şi nu există garanţia că în perioada următoare îşi vor primi drepturile salariale la timp.

”Am fost în sala de pontaj la mina Uricani şi minerii au spus că se vor solidariza cu colegii lor din schimbul al III-lea, care nu vor ieşi la suprafaţă. Acelaşi lucru se întâmplă şi la mina Paroşeni, unde schimbul III a intrat cu greu în subteran, însă minerii au anunţat că nu vor ieşi la suprafaţă până când nu vor avea garanţia că nu vor fi probleme cu banii în lunile decembrie şi ianuarie”, a declarat, luni noaptea, pentru MEDIAFAX, Domokos Laszlo, preşedintele Sindicatului Huila din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului.

Mai multe informaţii AICI

Sursa foto: digi24.ro