În munții Banatului se deschide sezonul de schi. Pârtiile au deja zăpadă consistentă, după ce în ultimele zile a nins și a viscolit, iar turiștii care vor urca în acest sfârşit de săptămână în munţi vor putea schia.

În toate cele trei stațiuni, respectiv Văliug, Semenic și Muntele Mic, stratul de zăpadă ajunge în unele zone la o grosime cuprinsă între 15 şi 50 de centimetri, a declarat pentru Radio Reşiţa reprezentantul Salvamont Horia Cocie.

Condițiile de practicare a sporturilor de iarnă vor fi foarte bune, dacă viscolul se va opri, spune şi omul de afaceri Sorin Minda, cabanier pe Muntele Semenic:

„Ninge pe Semenic, e frig şi bate vântul. Am vorbit şi cu Nelu Popa (n.r. Ioan Popa – primarul municipiului Reşiţa şi administratorul pârtiei) care a promis că va urca să bătătorească pârtia, iar pe weekend aceasta va fi funcţională. Sâmbătă, 2 decembrie se opreşte vântul, iar duminică va ieşi soarele. Momentan viscoleşte, zăpada zboară în toate direcţiile, dacă ieşi afară te întorci ca Moş Crăciun plin de promoroacă. Sunt şi turişti, o parte fac mişcare, profită de zilele libere, chiar dacă afară ninge, e vânt şi frig. Turiştii pot urca în weekend la munte, va fi soare şi se va putea schia. Patinoarul îl vom termina cu siguranţă săptămâna viitoare.”

Şi la Văliug, pe pârtia Apres Ski de la Casa Baraj se fac ultimile pregătiri de sezon.
Reprezentantul Serviciului Salvamont Caraş-Severin, Horia Cocie a declarat că turişti sunt în aproape toate cabanele din staţiunea Muntele Mic şi dacă se va opri vântul, se va putea schia pe toate cele patru pârtii, este vorba despre: Felix, Nordica, Borloveni 1 şi 2.
Pe anumite trasee montane din Caraş-Severin a fost interzis vineri, 2 decembrie accesul, din cauza viscolului, arată salvamontiștii.
Polițiștii, reprezentanții Salvamont, jandarmii montani, angajații Comandamentului de Iarnă al Consiliului Județean vor acționa pentru ca turiștii aflați deja pe munte să-şi petreacă minivacanţa de 1 Decembrie în siguranță. (Hardy Cvoica)