”El Clasico” își va consuma un nou episod în acest weekend. Barcelona – Real Madrid se va disputa pe 3 decembrie, de la ora 17:15, va fi cel mai tehnologizat derby de până acum.

La Liga inovează în materie de transmisiuni TV și va folosi o tehnologie care a fost utilizată până acum doar în NBA, Superbowl și MLB. Producătorul meciului se va putea folosi de o tehnologie de 360 de grade, cu 38 de camere și meciul va fi transmis în format 4k.

Campionatul spaniol de fotbal va fi astfel primul din lume care folosește o astfel de tehnologie, iar Camp Nou primul stadion din Europa pe care se va testa aceasă inovaţie. Începând de la ”El Clasico”, această tehnologie se va folosi la fiecare meci pe care Barcelona și Real Madrid le vor disputa pe teren propiu.

La derby-ul de sâmbătă va asista și fostul căpitan al catalanilor, Gică Popescu, cel care atunci când a ajuns pe Camp Nou a fost întâmpinat de un alt fost căpitan al Barcei, Carles Puyol.

La meci nu va putea asista însă Gică Hagi, fost jucător atât la Real, cât și la Barcelona, ”Regele” nu va putea fi prezent pe Camp Nou pentru că echipa sa, FC Viitorul, va juca în aceeași zi cu CS U Craiova.