Un mare Premiu de F1 nu va mai figura în calendarul competiţional din 2017

110

Marele Premiu al Germaniei nu va mai figura în calendarul competițional de Formula 1 de anul viitor, în timp ce cursa din Brazilia este sub semnul întrebării, scrie BBC.

Conform sursei citate, în circuitul F1 din 2017 figurează 20 de curse, cea din Brazilia având încă statut ”provizoriu”.

Patronul F1, Bernie Ecclestone, a declarat, pentru FIA, că este încă în discuții cu oficialii brazilieni pentru etapa competițională care are loc în această țară, și că nu va putea da un răspuns până în ianuarie.

Pe de altă parte, a rămas în calendarul competițional cursa din Canada, de la Montreal, în timp ce întrecerea din Germania, de la Hockenheim, nu va mai avea loc, autoritățile germane neajungând la o înțelegere cu organizatorii F1.

Sezonul 2017 va începe în Australia, în luna martie, și se va încheia la Abu Dhabi, pe 26 noiembrie.

De asemenea, a fost confirmat și Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, disputat pe circuitul de la Monza, care va fi menținut în calendar pentru următoarele trei sezoane. ”Am reușit să îndepărtăm ipoteza teribilă de a vedea Italia pierzând, după 70 de ani, una din cele mai prestigioase, istorice și pasionante curse automobilistice din lume”, a declarat președintele Automobil Club din Italia (ACI).

Cursa de la Monza este unul din pilonii Campionatului Mondial de Formula 1 de la crearea sa în 1950,scrie Agerpres.