75 de pasageri printre care şi jucătorii echipei braziliene Chapecoense şi-au pierdut vieţile după ce aeronava care îi transporta la Medellin (Columbia) a căzut la 40 de kilometri de destinaţie.

În avion se aflau 23 de fotbalişti ai clubului Chapecoense, formaţie ce ar fi trebuit să joace, la 1 decembrie, ultimul act din Copa Sudamericana cu columbienii de la Atletico Nacional.

Pe lângă aceşti sportivi, lista pasagerilor a fost completată cu 8 oficiali ai clubului, 21 de jurnalişti, 3 invitaţi, plus alţi pasageri şi membri ai echipajului. Dintre aceştia, au supravieţuit doar şase persoane: trei jucători ai clubului Chapecoense, doi membri ai echipajului,  şi un jurnalist.

După această tragedie, finala din Copa Sudamericana a fost amânată, în condiţiile în care nimeni nu se mai gândeşte la fotbal în aceste momente.
La câteva ore după tragedie, pe internet a apărut o filmare de 38 de secunde făcută de fundaşul Filipe Machado, cel care s-a stins în urma prăbuşirii avionului la doar 32 de ani. Pe imagini se vede cum jucătorii şi stafful echipei se bucură înainte de decolarea avionului, în aşteptarea finalei. Imaginile au fost trimise pe Machado soţiei sale, cei doi având o fetiţă de un an.

https://www.youtube.com/watch?v=-LxMq_qeIWE

sursa info: adevarul.ro

sursa foto : prosport.ro