Patru comune din Arad: Semlac, Zădăreni, Seleuş şi Zăbrani au primit bani de la Consiliul Judeţean Arad pentru diverse investiţii, învăţământul fiind însă în prim plan. De exemplu, la Semlac va fi construită o şcoală generală nouă, cu 19 săli de clasă şi 4 laboratoare. Investiţia se ridică la 400.000 lei. La Zădăreni a fost alocată suma de 300.000 lei pentru construirea unei grădiniţe şi a unor drumuri. Seleuş a primit 360.000 de lei pentru modernizarea străzilor, extinderea reţelei de apă şi introducerea canalizării, iar Zăbrani – 350.000 lei. Suma va fi folosită pentru reabilitarea căminului şi reţelei de canalizare.

 „Ne-am aplecat asupra cerinţelor a patru comune, Semlac, Zădăreni, Seleuş şi Zăbrani, şi am alocat acești bani către obiective importante, cum ar fi construirea unei şcoli, a unei grădiniţe, asfaltări de drumuri, amenajări de trotuare, extinderi de reţele de apă şi canalizare sau reabilitarea unui cămin cultural. Sunt proiecte pe care le-au cerut cetăţenii, iar noi suntem obligaţi să le respectăm aceste opţiuni”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Aceste sume provin din repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Arad a cotei de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi a cotei de 20% din cote defalcate din impozitul pe venit pe anul 2016.