Centrul MAMA e soluția pentru femeile aflate în situații de criză

84

Peste 30 de femei sunt consiliate în această perioadă la centrul Mama din Reșița. Se oferă îndrumare în cazul unor situații de criză, precum: sarcini nedorite, situații de violență în familie, divorț.

”Tot mai multe femei apelează la acest centru, multe dintre ele fiind tinere, iar după cum ne-a transmis coordonatorul centrului, Sanda Molin consilierea se face gratuit și este confidențială. Persoanele interesate pot beneficia de: teste de sarcină, consiliere post avort, pre și post natală, premaritală, consiliere a cuplurilor aflate în criză. De asemenea derulează campanii de informare în școli cu tematica: abstinența și integritatea socială.

De la începutul funcționării acestui centru la Reșița, de acum 4 ani, au fost susținute peste 1000 de ședințe de consiliere, a mai spus Sanda Molin.

Centrul de la Reșița este unul dintre cele 7 care aparțin de Organizația internațională creștin-neguvernamentale M.A.M.A. Organizația poartă numele Mamy în SUA, de unde provin și majoritatea sumelor prin care este susținută activitatea centrelor din România.

centrul-mama

Cristina Corocan