Iarna pare încet-încet să-şi intre în drepturi, mai ales să mâine este 1 Decembrie şi oficial am trecut la sezonul rece. A fulgurit în judeţul Caraş-Severin, dar fără a lăsa urme… Bucuria a fost de scurtă durată.

Meteorologii anunţă însă că astăzi vremea va fi rece şi este posibil să vedem din nou fulgi de zăpadă. amintim că până deseară este în vigoare o informare meteorologică de vreme rea. Sunt anunţate precipitaţii în majoritatea regiunilor. Ploile se transformă în lapoviţă şi ninsoare în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării.  Meteorologii avertizează că vântul va sufla cu 50-60 de kilometri pe oră.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 3 grade, iar cele minime între -9 şi -3 grade.

Nici pentru primele zile ale lui gerar, veştile nu sunt bune. În prima zi de decembrie ninsorile revin în interiorul arcului carpatic, dar în Câmpia de Vesţ în urma acestor ninsori, apar şi ploi şi vor fi condiţii de producere a poleiului. 2 decembrie va fi cu ninsori slabe în nordul, în centrul şi în estul ţării, precum şi la munte, iar ploi slabe de scurtă durată ar fi posibile de această dată pe litoral. Sâmbătă, 3 decembrie, vor fi ninsori în interiorul arcului carpatic, ploi şi condiţii de producere a poleiului în Câmpia de Vest, dar şi prin Transilvania, apoi ploi şi burniţe tot cu favorizare de polei în Muntenia şi în Oltenia. În prima parte a zilei de duminică, vor fi precipitaţii mixte sau predominant ninsori în partea sudică şi de sud-est a ţării.