Caz şocant în România.O fetiţă de un an a ajuns la spital în comă alcoolică

Pediatrii din Iaşi au preluat o fetiţă în comă alcoolică, după ce i s-a dat să mănânce pufuleţi înmuiaţi în alcool. Copila a ajuns la spital cu convulsii.

O fetiţă de un an şi două luni a ajuns joi noaptea în comă alcoolică la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Copila a fost preluată în stare deosebit de gravă de la o rudă care a solicitat intervenţia unui echipaj medical. Potrivit conducerii spitalului ieşean, până să ajungă în Unitatea de Primire Urgenţe, fetiţa intrase în convulsii.

Medicii ieşeni au stabilit că fetiţa a intrat în comă după ce i s-a dat să mănânce pufuleţi înmuiaţi în alcool. După administrarea tratamentului în UPU, minora a fost internată în Clinica de Toxicologie a spitalului pentru monitorizare.

Potrivit pediatrilor ieşeni, „liniştirea” bebeluşilor din unele comunităţi rurale se face cu un amestec din alimente înmuiate în alcool sau amestecate cu mac.

Din primele informaţii, se pare că mama fetiţei a plecat în Anglia în urmă cu cinci luni să-l determine pe tatăl acesteia, un cetăţean pakistanez, să o recunoască. De atunci, copila se află în grija unei mătuşi din comuna Miroslava, judeţul Iaşi.

sursa info: adevarul.ro

sursa foto: arhiva

 

Cele mai citite

Related Articles