Profesorul Mircea Rusnac, un istoric nonconformist

 

Profesorul Mircea Rusnac s-a născut în data de 23 iulie 1971, în Reşiţa, județul Caraş-Severin. În anul 1995 a absolvit cursurile Facultăţii de Istorie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi unde în anul 2011 a obținut titulul de doctor.

Începând cu anul 2009 a deschis o pagină pe Internet prin intermediul căruia le prezintă cititorilor informații și evenimente istorice din Banat. ,,Despre dacii care locuiau în Banat’’, ,,Iluminismul din Banat și efectele sale’’, ‘’La Lindenfeld, după 4 ani’’, ,,Morile Reșiței de demult’’ sunt numai câteva dintre articolele pe care le puteți citi dacă accesați blogul lui Mircea Rusnac.

,,Titulatura blogului ,,Istoria Banatului’’ însumează două mari pasiuni ale mele: istoria, disciplina pe care am studiat-o de mult timp și regiunea Banat din care provin și unde au trăit și strămoșii mei. Acest blog a avut de la început intenția de a cuprinde articole care să se refere la cât mai multe teme privind trecutul nostru. A fost gândit ca un magazin istoric care să prezinte interes pentru cât mai multe categorii de cititori’’-a declarat pentru Radio Reșița, profesorul Mircea Rusnac.

Blogul ,,Istoria Banatului’’ a avut succes de la început iar rezultatele nu au întârziat să apară, acesta a devenit cunoscut atât în regiune cât și în țară. Mai mult decât atât, profesorul Mircea Rusnac primește des date și informații istorice de la cititori, blogul devenind interactiv.

sursa foto: facebook Mircea Rusnac

Andreea Lupșa