După mai multe demersuri, Spitalul Municipal din Caransebeş a reuşit să achiziţioneze un computer tomograf de ultimă generaţie. Aparatura a fost instalată la parterul unităţii medicale într-un spaţiu special amenajat.

Computerul tomograf CT OPTIMA 660SE cu 128 Slice-uri, este ultraperformant şi a fost aprobat de Ministerul Sănătății prin alocarea de fonduri de la bugetul de stat în valoare  de 3.995.000 lei, la care s-a adăugat 450.000 lei de la bugetul local al municipiului Caransebeș. În această perioadă unitatea medicală face demersurile necesare pentru obținerea autorizațiilor de funcționare prevăzute de lege. Practic locuitorii de pe Timiş şi Sebeş nu vor mai fi nevoiţi să facă naveta la Reşiţa pentru a beneficia de tomografii.

Spitalul Municipal din Caransebeş mai are şi RMN, angiograf, mamograf digital, aparatură de radiologie dentară dar şi aparat de radioscopie mobil, toate achiziționate prin fonduri europene în valoare de peste 4 milioane de euro, proiect derulat în parteneriat cu Primăria Caransebeș.

În această perioadă este reabilitat şi acoperişul Policlinicii, corp component al unităţii medicale. Lucrările sunt executate în regim de finanţare locală, fondurile necesare în valoare de 300.000 de lei fiind asigurate de către primăria Caransebeş. Seria investiţilor continuă pentru că unitatea medicală are nevoie de condiţii hoteliere decente şi de aparatură de ultimă generaţie.

Daiana Roşca