Numărul accidentelor rutiere a crescut în ultima perioadă în Caraș-Severin. Cine sunt responsabilii? Pietonii sau șoferii?

 

 

În ultima săptămână au avut loc două accidente în muncipiul Resita, și ambele au avut loc pe trecerea de pietoni. Cetățenii spun că șoferii responsabili de acest lucru întrucât sun grăbiți și nu le acordă proritate nici măcar atunci când trec strada regulamentar.

,,Mă asigur mereu atunci când trec strada, mai ales că am un copil. Dar mi s-a întâmplat de multe ori să trebuiască să mă întorc din drum pentru că riscam să mă lovească chiar pe trecerea de pietoni’’

,,Șoferii se grăbesc, nu sunt atenți și uneori te mai și înjură chiar dacă treci pe culoarea verde a semaforului. Toată lumea se grăbește, asta e realitatea în ziua de azi’’

La polul opus, șoferii reșițeni spun că pietonii sunt tot mai neatenți și trec tot mai des pe culoarea roșie a semaforului.

,,Ca să nu-i jignesc, pot să spun că pietonii sunt cel puțin nepăsători și tupeiști. A trebuit de multe ori să îi evit. Oamenii de astăzi nu se mai asigură atunci când trec strada, ne riscăm viețile asta e realitatea’’.

,,Pietonii nu mai știu ce înseamnă respectul și de regulile de circulație nici nu mai discutăm. Sunt indiciplinați, nu mai știu să treacă regulamentar, și atunci când sunt pe zebră trebuie să treacă în pas vioi’’.

traversare-gresita

Potrivit noului Cod rutier, șoferii care trec pe culoarea roșie a semaforului își vor pierde permisul de conducere iar cei surprinși vorbind la telefon sau fără centura de siguranță vor fi amendați.

Andreea Lupșa