Judeţul Caraş-Severin ar putea avea reţea de apă şi canalizare modernizată, abia după 2019, dacă nu se vor prelungi datele estimate pentru finalizarea lucrărilor. Proiectul de modernizare şi extindere a acesteia a început cu stângul chiar de la începutul implementării proiectului, în 2012.

Întârzieri în atribuirea unor contracte de lucrări apărute din cauza procedurilor de achiziţie publică, contestaţiile depuse de diverşi ofertanţi şi a acţiunilor în instanţă au fost doar câteva dintre argumentele aduse în şedinţa Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice, de reprezentantul Aquacaraş SA, Adriana Almăjan. Aceasta a trecut în revistă situaţia tuturor contractelor încheiate şi stadiul de realizare a lucrărilor care variază de la 100 %, la… 3,09%, iar termenele finale estimate se întind şi până în iulie 2019.

Chiar şi după rezolvarea litigiilor şi începerea lucrărilor, la sfârşitul anului 2014, lucrurile nu s-au îndreptat . Pe parcursul derulării şi evoluţiei contractelor de lucrări, a fost necesară prelungirea repetată a duratei de execuţie în special din cauza firmelor care nu au nici experienţa şi nici forţa de muncă necesară. „Poate că s-au bazat pe forţa de muncă din judeţ, dar nu au găsit-o” – a încercat să explice reprezentantul Aquacaraş.

După ce a răsfoit documentaţia adusă în susţinerea celor prezentate, subprefectul de Caraş-Severin, Sebastian Purec a izbucnit: „Managementul Aquacaraş este în culpă. Poate ar trebui să învăţaţi odată să conduceţi aceste lucrări. De ce la Constanţa se poate şi la noi nu? De fapt nici nu este de mirare dacă ne uităm că managerul societăţii: nu şi-a făcut timp astăzi să vină în persoană, deşi când a avut nevoie de sprijinul nostru, a avut tot timpul din lume .” – a acuzat acesta.(Daniela Tudor)