Universitatea reșițeană a invitat astăzi elevi si cadre didactice de la liceele din Caraș-Severin cu prilejul Zilei Internaționale a Economistului. Aceștia au participat împreună cu profesorii și studenții Facultății de Științe Economice la diferite ateliere organizate pentru a înțelege meseria de economist.

,,Colegii economiști își au un rol bine definit. Astăzi au încercat prin intermediul a 9 ateliere să le dezvăluie elevilor și profesorilor din județ ce presupune meseria de economist. Le urez la mulți ani tuturor economiștilor dar și celor care doresc să îmbrățișeze această frumoasă meserie’’-a declarat prorectorul Cristian Chioncel.

Studenții Facultății de Științe Economice spun că au ales această meserie pentru că este un domeniu în care se câștigă foarte mulți bani.

,,Am ales Economia pentru că părinții mei sunt contabili și am decis să le calc pe urme pentru că am deja o bază. Îmi place această profesie pentru că nu trebuie să îmi rup mâinile muncind, muncim cu capul și câștigăm bani frumoși’’

,, Îmi doresc să fiu economist pentru că este o meserie bănoasă unde pot fi propriul meu șef. Este o meserie căutată, firmele au nevoie de economiști pentru bunul mers al afacerilor. Sper ca în viitor să îmi pot deschide propria mea afacere’’

În fiecare an, Asociația Generală a Economiștilor din România organizează, în data de 23 noiembrie, Ziua Economistului. Această dată semnifică deschiderea primului curs universitar din țară în anul 1843, sustinut de profesorul Ion Ghica la Universitatea Mihăileană din Iași.

Andreea Lupșa

1 COMENTARIU

  1. Dorim sa construim o traditie la Universitatea Eftimie Murgu din Resita, in a sarbatori in fiecare an in data de 23 noiembrie Ziua Nationala a Economistului impreuna cu toti cei care au aceasta profesie si cu cei care inca o invata sau doar viseaza la ea. Asociatia Generala a Economistilor filiala Caras Severin promoveaza si sustine interesele profesionale si de formare continua a specialistilor in domeniul stiintelor economice.

Comments are closed.